DOEL van deze actie

Voor de gasten van De Poel is de aanleg van een mooie, diverse en duurzame belevingstuin prioriteit nr. 1.

Het belang van de tuin is een rustpunt te bieden aan de cliënten door de natuur dichter bij hen te brengen. Ook is het leerrijk en leuk voor de gasten om de tuin te onderhouden. Rondom de tuin wordt een fiets- en wandelpad aangelegd dat voldoende breed is voor driewielers en rolstoelen. Dit pad zal langs verschillende zones worden geleid die zintuigelijke belevingen bieden:

- RUIKEN (geurende bloemen, bomen, kruiden)

- PROEVEN (fruithaag met bessenstruiken)      

- KIJKEN (bloemen, planten en bomen in verschillende kleuren, bloemenweide, vlinderstruiken, voederhuisjes,      nestkastjes, lachspiegel,…)

- HOREN (ruisen van de wind in boomkruinen, muziekinstrumenten, insecten, water,…)

- VOELEN (blotevoetenpad, bloemen en planten met verschillende structuren, zand, water,…)

Voor de stoerdere gasten van De Poel is een ruime speelweide een must. Hier kunnen sportlessen gegeven worden en mag een moestuin niet ontbreken. Ook een evenwichtstuin hoort hierbij! Met bewegingstoestellen, rolstoelschommels en trampolines. Door de beplanting in de hele tuin laag te houden is er altijd een overzicht over de tuin waardoor de gasten de kans hebben om zelfstandig in de tuin te vertoeven en het gevoel van vrijheid te ervaren wanneer zij hier nood aan hebben.

Bij dit project is duurzaamheid troef. Er wordt gekozen voor sterke (én gerecycleerde) materialen die duurder zijn in aankoop, maar wel kwalitatief en veilig zijn. 

Om deze droom waar te maken, zijn wij op zoek naar 159.000 EUR. ELKE EURO TELT. Doet u mee?